Print en Finishing

Print en Finishing algemene informatie

Eyes On Media: Vaklab en speler in de creatieve industrie

Vroeger was Eyes On Media o.a. een centrum voor vakfotografen en een professioneel Vaklab / Vaklaboratorium. Velen ook kennen nog de naam Capi Lux Vak. Fotografen uit het hele land kwamen regelmatig en velen zelfs dagelijks naar Amsterdam.

Die wereld is intussen voorbij gegaan maar de authenticiteit van liefde voor het vak is gebleven. De services die het huidige bedrijf biedt is nu veel breder.

Zo produceert Eyes On Media de hoogste kwaliteit prints. Niet alleen op de meest uiteenlopende formaten maar ook op de meest uiteenlopende materialen. Van "gewoon" fotomateriaal tot bannermateriaal en van canvas, behang en vinyl wandbekleding tot direct op diverse plaatmaterialen. Hieronder een greep van wat wij doen.


Foto: Presentatieprint en Profprint (ook wel Lambdaprint of C-print genoemd)

Voor bestanden die geprint moeten worden is alleen het beste goed genoeg. Hoogwaardige fotoprints worden gemaakt door de allernieuwste Lambda, de HS131.
U heeft de keuze uit verschillende materialen:
Glans, Halfmat en Mat maar ook Super Hoogglans; dit is geen papier maar wordt belicht op een kunststof drager. De glanswaarde is zeer hoog en het scheurt niet
Metallic; dit materiaal heeft dus een metaalachtige glans en geeft sommige kleuren intenser weer.
Duratrans; geschikt voor lichtbakken en heeft een diffuserende melklaag.
Duraclear; geschikt voor lichtbakken en zonder diffuserende melklaag.

Print to plate – Platenprint

Uitermate geschikt voor decor-, stand- en tentoonstellingenbouw, retail, presentaties en exposities: displays, winkel- en etalage-inrichting, model- en maquettebouw, makelaarsborden, lichtreclame, wanddecoratie etc.
Er kan op materialen worden geprint zoals Forex, Dibond, Foamboard, Perspex, PETG, Magneet Folie, Buplex en Karton.
Maximale maat: 125x250 cm, bij een maximale plaatdikte van 4 cm.

Epson Fine Art Print

Er is een speciale printer voor fine art print voor bijvoorbeeld reclame-uitingen of kunstuitingen als exposities, kantoren en showrooms.
Laat u verbazen door de kwaliteit van onze breedformaatprinter, de EPSON Stylus Pro 11880. Een groter kleurenspectrum UltraChrome K3-inkt met Vivid Magenta zorgt voor unieke afdrukprestaties.
Geweldige grijsbalans. Zwart-wit is echt zwart-wit!
Levendiger blauw en paars.
Wij printen op diverse fine art materialen: Fuji Glossy, Fuji Matte, Fuji Canvas, Ilford Bariet “Gold Fibre”, Innova Soft Texture, Hahnemühle.
Formaat: maximaal 150 cm bij 350 cm.

Inkjetprint

Er zijn diverse inkjet- en textielprinters voor verschillende toepassingen voor beurzen, wandbekleding, reclame-uitingen, gevelaankleding, enz.
EcoSolvent inkten zijn kras-, water- en weersbestendig. Ze zijn ongevoelig voor UV-stralen en verkleuren daarom niet. De inkten zijn economischer omdat ze in hoge mate krasbestendig zijn en in normale gebruiksomstandigheden geen beschermfilm nodig hebben. EcoSolvent inkten bevatten, in tegenstelling tot de vroegere Solvent-inkten, geen schadelijke dampen, zijn milieuvriendelijk en bevatten geen stoffen die overmatig schadelijk zijn voor mens, dier en milieu. Afhankelijk van het materiaal waarop geprint wordt kunnen de prints in alle weersomstandigheden gebruikt worden. Eyes On Media print digitale bestanden met EcoSolvent Inkten op vele soorten materialen, tot en met 2 meter breedte.

Display-systemen

Er zijn verschillende display-systemen mogelijk. Een aantal voorbeelden:
De standaard Roll-Up banner: formaat 80x200cm, snel op te zetten en makkelijk op te bergen.
De banner display: enkelzijdig of dubbelzijdig, simpel op te zetten en snel van inhoud te wisselen.
De buiten Roll-Up banner: formaat 60x146cm, deze kan tegen een stootje.
De Maxi Roll-Up banner: op een formaat van maar liefst 200x300cm waarmee u zeker indruk kunt maken.
Het duurzame Eco-Fix wandsysteem cq. presentatiewand: formaat 300x400cm, met lessenaar, levenslange garantie, een wand waarmee u semipermanent uw boodschap kunt laten zien.
De Poster Click: decoratief systeem met onder- en bovenprofiel, voorzien van een simpele click-in bevestiging.
Hangend Frame en Hangend V-Frame: Geschikt voor in- en outdoor in combinatie met Vinyl Banner.
De frames zijn uitgevoerd in 42,3 mm aluminium en vervaardigd volgens de hoogste kwaliteitsnormen.

Alle bannersystemen en wandsystemen kunnen worden voorzien van halogeen verlichting en zitten in een deugdelijke draagtas/koffer.

Finishing – Opplakken, inlijsten, plexificeren, monteren en installeren

U kunt uw lambdaprints bij ons laten opplakken op diverse materialen, laten inlijsten of plexificeren en eventueel voorzien van een beschermfolie en/of ophangprofiel en natuurlijk uw canvassen op laten spannen. En of het nu gaat om winkelinrichting voor één winkel of een hele keten, het aankleden van kantoor- en bedrijfspanden, het inrichten van beursstands of gevelaankleding, Eyes On Media heeft jarenlange ervaring in het uitvoeren en begeleiden van projecten. Wij verzorgen niet alleen de prints, maar ook de installatie op locatie.

Finishing – Contoursnijden

Uw beeld alleen in vorm van een rechthoek hoeft niet meer: met onze ProCut snij- en freesmachine is elke vorm mogelijk. POP displays, verkeersborden, 3D belettering en puzzels kunnen van karton, foam, hout, folie etc. worden gemaakt. Ook klantspecifieke verpakking is mogelijk; doosjes met eigen beelden en teksten waarmee u zich van anderen kunt onderscheiden.

Scancenter

Heeft u producten, prototypes, kunstvoorwerpen, opzichtmodellen en drukwerkvoorbeelden die u wilt laten digitaliseren voor reclamedoeleinden of voor uw website?
Wilt u hi-end scans laten maken van uw dia's of negatieven of kleinere scans voor bijvoorbeeld archivering, presentaties of voor verdere grafische verwerking?
Heeft u opzichtmodellen waarvan u digitale repro's (digitale bestanden) wilt hebben? Ook voor dit alles bent u bij Eyes On Media aan het juiste adres. Door onze kennis en jarenlange ervaring leveren wij niet alleen snel maar ook de voor u beste kwaliteit.

DTP & Ontwerp

U bent aan het juiste adres voor het ontwerpen van een logo, een huisstijl die bij u past of een nieuwe website. Daarnaast ontwerpen wij brochures, advertenties, jaarverslagen, bedrijfspresentaties, internetpublicaties, enz. Tevens kunt u bij ons terecht voor kleine oplages drukwerk.
De knowhow op het gebied van drukwerk begeleiden, offertes aanvragen of het kiezen van de juiste fotograaf of illustrator behoren nu tot de mogelijkheden. U kunt u opdracht dus van A tot Z bij ons onderbrengen. Door korte lijnen en snelheid werkt dit kostenbesparend. 

 

Copyright Burhan Ozbilici
© Burhan Ozbilici

World Press Photo heeft Eyes On Media uitgekozen om de productie van alle tentoonstellingen wereldwijd te verzorgen.
Voor EOM is het een leuke uitdaging, en een eer, om deze omvangrijke expositie in meervoud te mogen produceren.

Lees meer...