Home

Fine Art Giclée Prints

Fine Art PrintsDe giclée kunstdruk voldoet aan de hoogste eisen die door kunstenaars, musea, galerieën en kunstverzamelaars aan reproducties worden gesteld.

Met de hedendaagse technieken worden resultaten bereikt die door de beste kleurenlitho’s en zeefdrukken niet geëvenaard kunnen worden. Hét grote voordeel van de giclée-druk is, dat vanaf een oplage van één enkel exemplaar een replica gemaakt kan worden. Door de hoge aanloopkosten is dit bij andere reproductiemethoden ondenkbaar.

De Epson Stylus Pro 11880 grootformaat printer staat bekend om de zeer natuurgetrouwe reproducties van schilderijen, aquarellen en gouaches. Het gebruik van de extra gepigmenteerde UltraChrome K3-inkten (8 kleuren) in combinatie met de zeer fijne afdruktechnologie van Micro Piëzo TFP-koppen zorgt voor een groter kleurenspectrum en unieke afdrukprestaties. De EPSON Stylus Pro 11880 print zwart-wit zoals zwart-wit is bedoeld: met een geweldige grijsbalans en zwart dat ook echt zwart is.
Daarnaast wordt hiermee een lange houdbaarheid gegarandeerd. Volgens laatste onderzoeken hebben de giclée-drukken een houdbaarheid van 100 jaar en zelfs meer.

Bariet: op Hahnemühle Photo Silk Baryta, het meermalen bekroonde barietpapier met bariumsulfaat basis. Roomwitte en zijdezachte afdrukken met excellente scherpte. Gewicht 310g/m2, maximale breedte 125cm.

Hahnemühle Photo Rag Bright White, fine art papier beroemd om zijn fijne structuur en natuurlijke huidtinten. De iets wittere tint zorgt voor een mooie helderheid in de afdrukken. Gewicht 310 g/m2, maximale breedte 111cm.

Hahnemühle Photo Rag Ultra Smooth, net zo beroemd fine art papier met een nóg fijne structuur. Minimaal gebruik van witmakers zorgt voor de langst mogelijke kleurechtheid. De iets warmere tint brengt rust in het beeld zonder afbreuk te doen aan de kleurbalans. Gewicht 305 g/m2, maximale breedte 160cm.

 

Aanlevertips:

  • Lever de bestanden 1:1 opgemaakt op het juiste formaat aan, voor het beste resultaat op 300dpi.
  • Houdt bij een opgeplakt product rekening met 3mm afloop rondom.
  • Een witte rand in de opmaaktool betekent ook een witte rand aan de print.
    Gebruik de uitvul-functie, of zoom handmatig in voor de gewenste uitsnede.

 

Materiaalkeuze

  • Bariet Hahnemuhle Photo Silk Baryta
  • Hahnemuhle Photo Rag Bright White
  • Hahnemuhle Photo Rag Ultra Smooth

Opplakken op plaat

Ophangsysteem

Formaat

Prijzen en oplages